| LolliiPOP | Date: Суботко, 28.03.2026, 22:23 | Message # 1 |
|
КВНщік
Group: Зелений
Status: Не тута
| Планую облаштувати майстерню в гаражі, де хочу не тільки ремонтувати велосипеди і меблі, а й займатися дрібним ковальством для декору та подарунків. Але в гаражі немає нормального електропостачання, а дроти тягати немає можливості. Думаю купити генератор‑зварювальний апарат, щоб мати і живлення для інструментів, і можливість зварювати без окремого зварювального блоку. Але зовсім не знаю, який саме вибрати: на що дивитися при виборі потужності, типу палива, чи вистачає сил для роботи з металом середньої товщини, і чи є сенс брати комбінований варіант взагалі. Хто вже користувався таким апаратом у гаражі чи майстерні - поділіться досвідом і порадами, які моделі реально працюють і де їх краще шукати.
|
| |
| |
| vowiya | Date: ПонеділочоГ, 06.04.2026, 19:35 | Message # 2 |
|
Зєлєнь
Group: Зелений
Status: Не тута
| Маю в гаражі зварювальний генератор, бо ситуація була дуже схожа - електрики толком немає, а працювати хочеться повноцінно. Для майстерні це реально зручна річ: і болгарку, і компресор підключаю, і варю без окремого інвертора. При виборі раджу дивитися насамперед на потужність - якщо плануєте варити метал 3–6 мм, краще брати апарат із запасом по струму (не менше 180–200 А). По паливу - бензинові тихіші та простіші для старту, дизель економніший при частій роботі. Ще важливо, щоб була стабілізація напруги, інакше електроінструмент “нервуватиме”. Я свій підбирав довго, порівнював характеристики, дивився, щоб був комбінований формат - генератор + зварювання в одному корпусі. До речі, нормальний вибір саме зварювальних генераторів можна переглянути тут: https://www.tprom.com.ua/ua....eratory - там зручно відфільтрувати по потужності та типу палива. Комбінований варіант має сенс, якщо місця небагато і не хочете купувати два окремі пристрої. У мене він себе виправдав: компактніше, мобільніше і простіше в обслуговуванні. Якщо майстерня планується серйозна й на постійній основі - беріть із запасом по потужності, щоб потім не шкодувати.
|
| |
| |