ЧетвеР
31.07.2025, 10:03
DEFORMація
Вітаю вас Дух | RSS
Головна сторінка Як проводити перевірку підпису на документі? - КВН Форум Реєстрація Вхід
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Sweet  
Як проводити перевірку підпису на документі?
RennixDate: ЧетвеР, 24.07.2025, 13:22 | Message # 1
СтудентЪ
Group: Зелений
Status: Не тута
Якщо я хочу придбати комплексне рішення для ведення кадрового обліку в компанії, яке включає в себе дистанційне підписання заяв, наказів та договорів, чи обов’язково мені одразу мати інструменти для перевірки підписів на всіх цих документах? Я розумію, що перевірка підпису на документі це окрема процедура, але не впевнений, чи такі функції вже вбудовані в програму, чи треба щось додатково встановлювати або реєструватися в окремих сервісах.

beketovalimDate: ЧетвеР, 24.07.2025, 13:25 | Message # 2
Зєлєнь
Я користуюсь системою для подачі звітності вже понад рік. Усі документи підписуються електронним підписом, і обов’язково перед відправленням я їх перевіряю. Для цього заходжу в спеціальний сервіс, завантажую підписаний файл, і система одразу показує, чи все коректно. Було кілька разів, коли підпис не зчитувався через застарілий сертифікат? тоді довелося звертатися в підтримку, щоб усе перегенерувати.

dorenyuristDate: ЧетвеР, 24.07.2025, 13:27 | Message # 3
Зєлєнь
Мав досвід, коли документи на підпис надсилалися сторонньою компанією, і мені було важливо переконатися, що підпис дійсний. Використовував десктопну програму, яка зчитує всі параметри підпису: сертифікат, ким виданий, коли діє. Один раз знайшов невідповідність, бо підпис був зроблений старим ключем, термін якого вже закінчився. Добре, що перевірив, бо могли виникнути проблеми з юридичною силою договору.

akhamsaDate: ЧетвеР, 24.07.2025, 13:30 | Message # 4
Валиняка
Цитата Rennix ()
Якщо я хочу придбати комплексне рішення для ведення кадрового обліку в компанії, яке включає в себе дистанційне підписання заяв, наказів та договорів, чи обов’язково мені одразу мати інструменти для перевірки підписів на всіх цих документах? Я розумію, що перевірка підпису на документі це окрема процедура, але не впевнений, чи такі функції вже вбудовані в програму, чи треба щось додатково встановлювати або реєструватися в окремих сервісах.

Я займаюся електронним документообігом на підприємстві і щодня перевіряю десятки підписаних документів. Є різні способи це зробити, але найзручніший через онлайн-сервіси від кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг. У статті блогу https://depositsign.com/articles/yak-pereviryty-elektronnyj-pidpys/ добре описано, як саме здійснюється перевірка підпису на документі і що для цього потрібен або вебсервіс, або спеціалізоване програмне забезпечення. Особисто я часто використовую десктопну програму ІІТ «Користувач ЦСК-1». Вона дозволяє побачити повну інформацію про підпис, включаючи сертифікат, термін дії та ким він виданий. Завдяки цьому я впевнений у достовірності кожного документа, який підписую чи приймаю.

Post edited by akhamsa - ЧетвеР, 24.07.2025, 13:31

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Lutsk UA ... 2007
Використовуються технології uCoz